O moških…

 

Da so moški po večini resnično obupna bitja, je bilo skozi zgodovino ugotovljeno in zapisano v pismih, dnevnikih, kolumnah in blogih že neštetokrat. Še bolj pogosto pa povedano v ekskluzivi ženske družbe ob skodelici kave. Z njimi ne gre. Moškimi namreč. Brez njih bi šlo, a kaj ko satani kosmati nočejo stran. Kajti ženske smo danes emancipirane in »sceno obvladamo v nulo«. Tako je zapisano v veliki knjigi Religija za Ženske.

Jaz, on the other hand, rada priznam, da bi jih v popolni odsotnosti pogrešala. Moške namreč. Čeprav menim, da mi v solo zasedbi bore malo fali in popolnoma brez težav zamenjam vtičnico, žarnico, prebelim hišo ali zamenjam akumulator motocikla.

Rada imam medvedje objeme, mokre poljube, jutranje brundanje pod kovtrom in srkanje kave v dvoje. Všeč mi je buljenje v TV ekran v dvoje, sprehodi po mestu. V kinu se rada naslonim na ramo Mr.S in mu med napetimi prizori stiskam dlan. Pri srcu so mi njegova dnevna poročila »kaj je dogajalo čez dan«. Všeč mi je, ko se skupaj lotevava službenih podvigov in načrtujeva prenovo dnevne sobe- čeprav ne gre ves po planih. Uživam, ko deliva ali usklajujeva mnenja ali opravljava mnenje koga tretjega. Všeč mi je, da ga imam ob sebi, ko se bockam z bedarijami in zaprekami s katerimi postrže življenje, pa naj gre za plačevaje položnic ali karkoli globljega in bolj zagamanega.

Skratka moški so fajn. Pa praviloma tudi priročni. Posesajo in operejo avto. Peljejo psa na sprehod. Privijejo žarnico in poskrbijo, da ja avto pravočasno na servisu. Grdo gledajo tečne sosede in skrbijo da po nas ne svinjajo drugi, manj vzgojeni in civilizirani pripadniki njihove rase.A kjer je dim, je tudi ogenj. Moški so lahko tudi strašansko naporna in brezvezna bitja, ki nervijrajo, uničujejo družinsko harmonijo in ubijajo kvalitetne ženske (zadeva gre seveda tudi v drugo smer, a o njen drugič). Nervirajo me:

 1. moški, nezadovoljni s svojo zunanjo podobo, ki cvilijo da jih ženska populacija ne mara, ker imajo kriv nos, premalo las ali kilogram ali dva (ali deset) preveč. Prepričanje degradira (vse) ženske na bitja, ki svojega partnerja iščejo (zgolj in izključno) na podlagi zunanjega videza. Žaljivo. Čeprav je tisto najbolj očarljivo (ali pa odbijajoče) osebnost posameznika. Takšna, ki bo kljub krivemu nosu žensko prepričala, da je najlepša in najbolj vroča roba na tem planetu. V isto kategorijo sodijo moški, ki menijo da ženske in dekleta padajo zgolj in izključno na dobre avtomobile, denar in podobno navlako.
 2. moški, ki svojo damo izbirajo na podlagi njenega zunanjega videza, a se v isti sapi pritožujejo, ker je dama nerodna, komplicira in na zmenke zamuja, ker si je predolgo pudrala nos ali izbirala pravo obleko. Vse na tem svetu je »trade off«.
 3. moški, ki pravijo da ne iščejo svoje dame na podlagi zunanjega videza in želijo praktično, nekomplikatorsko, naravno bitjece, hkrati pa od taistega bitjeca, ki pomiva posodo, kuha kosila, seka drva in pere avto pričakujejo, da bo na pogled delovala vsaj tako dobro kot sosedova fina gospa, ki ima na razpolago gospodinjsko pomočnico. Zaželeno je seveda, da zgleda bolje. Da nima razcepljenih lasnih konic in nohtov, da je čedno in prefinjeno naličena in oblečena tako, da bo sosed zelen od zavisti. Vse na tem svetu je »trade off«.
 4. moški, ki se ne morejo odločiti med mamo in ženo.
 5. moški, ki svoji partnerici ne priznavajo enakopravnosti. Za par sta potrebna dva. Brez kateregakoli od dveh členov partnerstva ni.
 6. moški, ki so osebnostno tako šibki in apatični, da prepuščajo vodilno vlogo v partnerstvu svoji dami. Strahovito naporno, v kolikor ženska ne ve kje točno se je drži glava, pa tudi brezplodno in kaotično. Močne ženske potrebujejo še močnejše moške. Če moški ženski ni kos, potem naj se resnega partnerstva z njo ne loteva.
 7. moški brez motivacije, ki nimajo cilja v zasebnem ali privatnem življenju. Naporen dolgčas, ki se vlači iz službe domov na kavč in nazaj v službo brez želje po »več«, pa naj bo ta več še tako droben in nepomemben v globalnem smislu. Aktivnost je ena najbolj privlačnih moških lastnosti. Pa naj gre za šport, službene podvige ali skrb z družino.
 8. moški, ki nikoli ne poslušajo nasvetov svojih dam. Zarukano.
 9. nesamostojni moški , ki partnerici prepuščajo vsa domača dela do te mere, da so brez nje popolnoma izgubljeni. Koliko modrosti in znanja je potrebno, da dvakrat letno nafutraš froca in psa ter opereš srajco? Ne veliko. Ali pa je delo gospodinje močno podcenjeno.
 10. moški ki ženski zavidajo kreativnost, prodornost, motiviranost in aktivnost. Neproduktivna posledica bedne samozavesti.

 

Ženske so skozi zgodovino dokazale, da od svojega partnerja želijo troje:

 1. podporo in nekaj emocionalne varnosti
 2. občutek, da so zaželene
 3. možnost, da so na svojega partnerja ponosne.

Če tega ni, so zadovoljne s finančno varnostjo, ugodnim družbenim položajem in dobrim seksom.

Advertisements

11 komentarjev Dodaj komentar

 1. Alla pravi:

  Krasne iztočnice za koffee čvek 😀

 2. Schnuy pravi:

  hehe 🙂 …se strinjam …
  termin?

 3. Alla pravi:

  Ta teden sprejemam kofetkanje samo popoldne na Vranskem.
  Skrbim za krdelo.

 4. Schnuy pravi:

  vraga.. . bomo nekaj nagruntali…:

 5. ervinator pravi:

  Rugelj zagovarja, da vsaka (prava) ženska potrebuje moškega, ki jo bo vodil. 😉

 6. Schnuy pravi:

  rugelj ima prav, samo servirat ne zna svojih dognanj kot civiliziran človek, amapk to počne kot Gozdni Joža.

 7. Onkel PEPE pravi:

  V zvezi z izražanjem dognanj je prav danes znanka, ki pa želi ostati anonimna, prijavila:

  ” če ne vzbudiš pozornosti te ne bo nihče slišal…
  mi je prav žal če je treba pol foruma usekat po glavi s kolom da začne poslušat”

  Tudi omenjena znanka ima prav. 🙂

 8. Schnuy pravi:

  a ne, a ne 🙂
  se ne bi mogla bolj strinjat z njo…

 9. Alla pravi:

  Kaj zdaj, prideš danes na kavo? Se ve kam……

 10. Schnuy pravi:

  zasustrali so mi urnik…šele popoldne grem v koper …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s