Oktobrski paketek

Oktobrska številka se zaključuje. V bistvu čakamo samo še na uvodnik, kolumno in poročilo s pariškega salona. Baje so v delu vsi trije.
Vsaj tako pravita avtorja.

Pričakovani finiš bo jutri.

predvidoma do 4h zjutraj…

Za oktober smo pripravili nekaj zanimivega čtiva v obliki konkretno obsežnega intervjuja s Slavkom Trstenjakom in Miran Juvančič pa se je zaklepetal s Silvom Habatom. Precej zgovoren stric, s celo goro hecnih dirkaških zgodbic brez primere – eno od slednih sem imel priliko poslušati v živo na preddirkaški večer v Castelletu. Habat je tako slikovit narator, da smo preostanek večera sedeli tih kot miši, pogreznjeni v tiste zložljive piknik stolčke in poslušali.

Jurij je vozil novo paleto Husquvarn. Po dežju in brez fotografa. Pri nas se pa drek dela iz njih. Jurij je vozil tudi Yamahino X City in bil kljub svoji že skoraj pregovorni tečnosti precej navdušen.
Skupaj smo spravili hecen, vzporedno-primerjalni test tapocenskih skuterjev za katere je potrebno odšteti pod 1000 €. Zabavno.
Simon je naokoli kruzal s Paneuropeanko in spisal že skoraj osladen tekst. (Bil je tudi v Parizu, pa njegovo besedilo še vedno čakamo – virozo in prekurjenost upoštevam kot olajševalno okoliščino).

Špela je spisala zelo uporaben pravni nasvet, ki bo prekleto prav prišel tudi avtomobilistom – lotila se je namreč novih kazni. Da boste vedeli koliko vas bo kaj stalo. In stalo vas bo.

Na sporedu je tudi starodobniška priloga – prekleto obsežna je tokrat. Janja je obdelala hrasotv memorial, Codellijev ..emm…nekaj..ki se je odvijal na gospodarcu konec meseca in državno prvenstvo. Plidna. 🙂 Čeprav mi še vedno ni jasno zakaj mi ob vsakem obisku redakcije pove, da jih je spet slišala »zaradi revije«. Pa še prekleto skrivnostna je, ko jo vprašam kaj je tisto, kar sliši. Sumim, da niti sama ne ve več. 😀

Staša je obdelala enduro in spidvej v septembru, Tamara kot poznavalka slednjega pa je samo dodala piko na i. MM se je zopet lotila supermota – afkors. Na pokal tokrat nisem šla. Čas in »čas« pač nista bila na moji strani, končno poročilo, ki sva ga naklamfala s Slavkom Šauerjem – on nekaj jaz nekaj style,(z nekaj nepogrešljive asistence Roka Mihelčiča), pa je kljub temu dovolj dobro.

Za intermezzo: Sicer pa se SM slabo piše do nadaljnjega – čeprav smo v resnici edina revija, ki ga pokriva celostno. Sponzorja, ki bi pokrival stroške prevoza (mojega) na dirke ni. Vse torej krije MM za kar letno zmeče vsaj eno plačo. Glavni problem pa ne tiči v tem grmu, oziroma v tem grmu problem ne tiči sploh. Če sem odkrita tu problema niti ni. Ker je drugje. Branost člankov je zelo dobra (konsidering tematiko in število ljudi , ki bi jih ta utegnila zanimati), a kljub temu je tematika zaradi pomanjkanja sponzorjev in tečnobe .. »akterjev«…ni vredna truda, oziroma »lahko energijo, ki jo porabimo (that would be me and me only) za to, kanaliziramo v bolj smiselne zadeve.« Ali pač nekaj v tem smislu.
S tistim o tečnobi bi se lahko človek kar strinjal..na obroke seveda.

Eniuej. Pokal smo pokrili. Še raje bi ga v živo. A tokrat so bile fotografije vsaj dovolj ostre in velike, da ob pogledu nanje nismo tolkli z glavo ob mizo.
Preizkusili smo dva nova GPS navigatorja – ki nista znamke Garmin. Cel praznik. 🙂
Obljubljena kolumna naj bi se zopet lotevala tematike postojnskih rid.
Ah, pozabila sem povedat – to je stota številka. 🙂

Advertisements

13 komentarjev Dodaj komentar

 1. Onkel PEPE pravi:

  Če bo obljubljena kolumna obogatena s fotkami gdč. T., vzamem puf in kupim celotno naklado. Šestdesetkilske dagnje so moja šibka točka (pa ne okol guvort)

 2. Schnuy pravi:

  Bom uporabila veze in se dokopala so slik gdč. T 🙂

  za december se bom poizkusila zmenit z dotično gospodično za duplerico.

 3. vale pravi:

  Svašta, kam vse so prilezle postojnske ride …

 4. Schnuy pravi:

  so se razlezle tako kot vsaka kvalitetna driska 🙂

 5. vale pravi:

  Mislim res. Že to, da motoristični forum, ki je bil svoj čas in v arhivu še vedno je, zaklad prenekatere “modrosti”, večino časa posveča kozlarijam kot so ride, mi ne gre v račun. Da je to postala vsesplošna tematika, je pa za kozlat. Če bi človek imel dovolj časa bi kamot lahko isto problematiko preselil na vsako rido v Sloveniji. Res se ni problem začet zbirat na nekem ovinku, se drkat po njem gor in dol, zjebat domačine in potem iz tega narediti problematiko. Še vrtičkarji niso tako fukjeni.

 6. Schnuy pravi:

  gre za celostnost ponudbe 😉

 7. Onkel PEPE pravi:

  Huh, The Giant Dagnja strikes again:

  http://www.motosvet.com/tabla/index.php?showtopic=24487

 8. vale pravi:

  Sam še Sando dajte za lektorico, pa ste zmagali 😛

 9. Schnuy pravi:

  so nas prehiteli in jo na MS dali za moderatorko.

  gdč T nujno na duplerico 😛

 10. Vale pravi:

  Misliš za moteno ratarko?

 11. Schnuy pravi:

  Moteno definitivno… močno 🙂

 12. Vale pravi:

  Šnuj žleht si 😛

 13. Schnuy pravi:

  me ne no..

  ok tole je bolano :D…gremo delat 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s