Všeč mi je…

Tole – za Klimbro. 🙂

 

Ko sem oni dan že v temi prikrevsala domov, sčohla kuzlici, si na hitro skupaj vrgla eno sladko in mlečno belo kavo ter sedla na balkon …da so cucki prezračita po vrtu., se mi je v glavo prikradlo ..razmišljanje o moških…no, o mojem odnosu do njih. Kar tako z lepega se je prikradlo. Morda se o tem čez dan tekla debata ob opoldanski kavi so sodelavci, morda sem se preko dneva srečala s kakšno poglobljeno na to temo. Kdo ve.

Pa sem premlevala. Moške. Kot prijatelje in seveda kot partnerje. O moških samo za seks vem bore malo povedati, ker se ne morem pohvaliti s pretirano bogatimi izkušnjami na to tematiko. Mogoče zato, ker se mi zdi tista najbolj seksi zadeva na moškem prav njegova osebnost, mogoče zato ker sta moja Morala in Etika dve zajebani prasici, ki moje Vesti ne pustita izpred oči. Mogoče celo zato, ker sem preveč »fina«, da bi s tem pacala po sebi…

Eniuej.

Komunikacija z moškimi mi je všeč. Ker je preprosta. Pogosto sicer zreducirana na oprijemljivo in prav nič metafizična in poduhovljena kot kofetkanja z damami, pa vendar..všeč. Od večnega kaj bi, kaj meniš, kaj se ti zdi, filozofsko gledano, se človeku zmeša.

Všeč mi je, da lahko med prijatelji popolnoma neobremenjeno in brez strahu pred zamero komu zabrusim v obraz, da je zmešan star kozel ali samo bedak, če se ne strinjam z njim..ali če sem zaradi neposrednosti njegovega odgovora ostala brez besed. Prestiž, ki si ga lahko privoščim le pri zelo redkih ženskih prijateljicah. Si, a redko.

Všeč mi je kako se moji moški prijatelji lotevajo reševanja težav. So praktični. Kar mi kot ženski včasih sicer sesuje moje komplicirano postavljeno razmišljanje in se moram tega lotiti znova ali na dolgo in široko razlagati zakaj je dotični problem tak kot je oziroma kje sploh leži. Pa vendar. Všeč mi je. Ker mi nudi protiutež mojemu zapletanju in štrikanju zapletenih vzorcev okoli stvari, ki so z moškega zornega kota popolnoma preproste.

Uživam v opravljivih pogovorih mojih prijateljev. Brez zgražanja. Nizanje dejstev. Hehetanje in kakšna rahlo kosmata pripomba. (Koga pa v resnici briga kdo koga in kam, če v to ni vpletena naša polovička)

Všeč mi je njihova neizmerna potrpežljivost do njihovih dam, žena in spremljevalk in njihovih muh. Takrat uživam v svojem čudnem privilegiju, ki sem ga v dotični družbi vzgojila skozi leta in nisem rangirana kot ženska v moški družbi, pač pa kot samo še ena komponenta taiste družbe. Takrat poslušam in se muzam ob misli kako bi se dame dotičnih fantov stopile od navdušenja kot snežinka na dlani, če bi vedele s kakšno potrpežljivostjo so prenašane njihove (blesave, brezzvezne, bebave in nemogoče) muhe. (ali pa ne, ženske smo čudno zahtevne in komplicirane)

Ženske smo prepričane, da nas zaradi tega in onega piva s kolegi, tega ali onega izleta tja in tja ali te in one fure z motorjem, dragi zanemarja, ne mara ali ..bog ve kaj vse. Pogosto bi ga vlačile s seboj povsod po svetu kot modni dodatek ali psa, hkrati pa pozabljamo da nam apatični in nekativni moški v resnici niso po godu. Da copat ne maramo, ker ti niso prava protiutež naši ženski (zapečkarski) plati, ki skrbi za dom in pamže (ali ekvivalente) saj nam ne nudijo tistega kar v resnici iščemo v moškem. Zavetje in oporo, ko same ne zmoremo več.

Smešno žalostna se mi zdi samoumevnost s katero ženske pogosto jemljemo stvari, ki jih za nas naredijo moški (zadeva gre nesporno tudi v obratno smer, a o tem drugič). Operejo in posesajo avto (ker tega očitno ne zmoremo same), zamenjajo žarnico, kidajo sneg pred hišo,odnesejo smeti ali žalostno tacajo za nami po trgovinah in nosijo naše (!) vrečke. Poslušajo naše kokodakanje o težavah v službi, z otroci, s »prijateljicami« in mamo… In seveda viteško pazijo, da se kdo ne slini po nas.

Všeč mi je, da večina moških nikoli ne odraste popolnoma (ni mi všeč ko se to manifestira v neprimernih situacijah) in všeč mi je, da se vsi pravi in samozavestni moški v družbi svojih izbranih dam včasih popolnoma prostovoljno prelevijo v čisto malo copataste plišaste medvedke. 🙂

Advertisements

12 komentarjev Dodaj komentar

 1. Vale pravi:

  Meni pa so pravi moški ravno toliko všeč kot prave ženske 🙂

 2. Vale pravi:

  Mislila sem povedat, da so tudi babnice lahko prav fina družba, nekomplicirana in čisto preprosta …

 3. Onkel PEPE pravi:

  Sam se nad damami nisem nikoli pretirano pritoževal. Res pa sem ravno pred nedavnim nekje zasledil podatek, da znajo temeljito zasvinjati sanitarije. Zanimivo, vendar spet ne toliko, da bi šel preverjat.

 4. Schnuy pravi:

  vale – afkors, samo tokrat pač o decih 🙂
  pepe- nikar. navedek je popolnoma verodostojen in resničen.

 5. Vale pravi:

  Pa da ne govorimo o metro seksualcih, ki so hujši kot najhujša ženska :S

 6. Schnuy pravi:

  metroseksualca na srečo ne poznam nobenega..mi je prihranjena muka. 🙂

 7. Onkel PEPE pravi:

  Keky ima baje metrskega. Če o tem razpravljata?

 8. Schnuy pravi:

  jaz gotovo ne …
  nisem keky fan..

 9. Vale pravi:

  Pepe, danes ti srake in kekiji metrsko uhajajo 😛

 10. klimbra pravi:

  Jaz se pa prav fino počutim……če me ima nekdo za smešnega, plišastega……lahko tut kozla 😉

 11. j pravi:

  evo domace branje zate – http://www.mladina.si/tednik/200331/clanek/knjige-1/

  priporocam 😉

 12. Schnuy pravi:

  veri mač všeč J 😀

  merci

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s