kosovni odvoz

jebeni-vijaki.jpg

..točno tja bo prekleto kmlau romala simonova mts. Jorz truli se je danes namreč (spet) spravila k pospravljanju garaže. Ker je ta iz dneva v dan bolj podobna ropotarnici, kar mi v nobenem pogledu ni v čast. Alora. Zataknilo se je takoj na začetku. Ne…prvič se je zataknilo že pred časom, ko sem hotela odstranit akumulator – da bi ga človek lepo dostojno napolnil in bi se dotična motorna zadeva premaknila iz moje v neko drugo garažo, ker pri meni dela bolj kot ne gužvo. Pa ni šlo. Odstranjevanje akumulatorja namreč. Ker je je ob poizkusu odšraufavanja prvega vijaka premikal cel moped, vijak pa je trmasto vztrajal na mestu. Po podrobni inšpekciji je yorz truli ugotovila, da sta oba vijaka temeljito “zapečena” na svoje mesto.

Danes je bil poizkus odvitja vijakov ponovljen s tanajtahujšo in najbolj nasty blekendekerjevo temu primerno zadevo. Pa kljub temu ni šlo zlepa. Šraufke (no, enega) je bilo na koncu potrebno prevrtat, da so vragi le popustili.

Akumulator sedaj ždi na sredi garaže in čaka, da se ga usmili polnilec. Motor čaka na (temeljit) servis, jaz pa na dan, ko mi bo počil živec in bom v jezi kompletno zadevo sparkirala na pločnik pred hišo.

Epilog: Mr.S za svoj občudovani in krasni motor bore malo briga. Out of sight, out of mind.

p.s.: ja, ta “prispevek” je bil pisan v navalu slabe volje.

p.p.s: do večera bom popolnoma nekoristna. zanalašč.

Advertisements

6 komentarjev Dodaj komentar

 1. Onkel PEPE pravi:

  Prihodnjič se probaj spomnit, da utegne biti v borbi proti zarukanim šraufom zelo koristno orodje z lepim slovenskim imenom SCHLAGSCHRAUBENDREHER. Pol ti zna priti na misel, da se prav tako orodje mogoče nahaja na ulici z lepim slovenskim imenom Schwabitschewa, 3.

  Sicer pa: nedelje so izjemno primerne za kuhanje riwca v najtemnejšem kotu. Z malce sreče človek v ta namen ne potrebuje niti gospoda Cymona 🙂

 2. Schnuy pravi:

  mah (je v gozdu)… 🙂

 3. Einherjar pravi:

  BTW: glede na obliko sraufa, bi lahko to naredila z 10 kljucem ne pa s schraufenziegerjem, ki zjebe tisto, kar je narejeno, da se le-ta not porine.

 4. Schnuy pravi:

  dragi ein…jaz šraufencigrov ne nucam sploh na prvo žogo. v bistvu jih ne maram, prav zato ker vse zjebejo.

 5. cyc pravi:

  Bodo pa cigančki odnesli 🙂

 6. Schnuy pravi:

  :mrgreen:

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s