Rabim!!!

Letošnji mesec se je finančno presenetljivo simpatično iztekel – na TR se je ob nakazilu tomesečnega prihodka namreč sončilo še dobrih 200 € viška. Razvrat.

Kam z njimi?

Problem se je rešil presenetljivo hitro ob prvem obisku špecerije, ko je iz meni še vedno ne čisto jasnega razloga izpuhtelo 80 €.

Pač.

Se pa MM ob takšni priliki pogosto poigra z vprašanjem lastnega življenjskega standarda in svojih potreb.

Je to kar vsak mesec pokasiram dovolj? Sem s tem zadovoljna? Želim več?

Ker sta mi gospod bog in mati narava namenila par sorazmenro dobro delujočih oči, ob pogledu na navlako, ki se valja v hiši – zadovoljna, malce porejena cucka in omaro prepolno (nepravih) cot, vsakič sproti ugotovim, da mi ne gre slabo. Da so računi plačani, da streha nad glavo je in hladilnik je lahko poln, če se zbrcam v trgovino.. in da sem zadovoljna. Celo tako, da pogosto težko najdem odgovor na vprašaje »Kaj si želiš?« Zadeva se tu pogosto tako zaplete, da se poglobim večdnevno tuhtanje – res, kaj si želim?

Ana Liza vedno obrodi enake rezultate

Konkretne količine cot ne potrebujem. Poleg tega jih kupujem takrat, ko jih potrebujem in so mi resnično všeč hkrati. Kar je redkost, ker sem izbirčna. Pa tudi prostega časa ne preživljam v nakupovalnih centrih in je prilik, da bi bila zavedena bore malo. Malce bolj potratna sem le pri nakupu športne konfekcije, a ob treh parih superg za vsak možen faking teren dodatnih ne rabim samo zato, ker so kjut in fletno rožnato obarvane. Za tisti nesrečni pulzmeter se še vedno odločam. Čevljev imam preveč.

Avdio in video tehnika me ne gane – obstoječa funkcionira odlično. Manjka mi le dvx predvajalnik, a ga pogrešam le 4x na leto..vmes pozabim, da takšne zadeve sploh obstajajo. Muziko predvajam na pcju.

S foto tehniko sem nemarno dobro založena tudi zahvaljujoč mojemu Vrlemu Očetu, ki marljivo furta svoj fetiš tehno-igrač, MM pa hvaležno podeduje vse kar je malce »out of date«.

Avto služi namenu in k (moji) sreči ne gre nikamor.

Iz dnevne sobe sem lansko poletje zmetala stare omare in navlekla nove.

Knjig imam občutno preveč..čeprav se vedno najde prostor za dodatno, a se brzdam, ker je časa za branje večinoma bore malo.

Nova kuhinja predstavlja tako velik strošek, da se z njo ne ubadam več. Stara služi namenu. Gud inaf for mi. Zaenkrat.

Na dopust ne hodim. (fucking lame I know)

Tako se večdnevno tuhtanje in premlevanje vprašanja konča pri motoristični opremi. Letošnja sezona je namreč razkrila manjšo luknjo – neznano kam je izginila moja cloverejva želva, tudi o dostojnih enduro hlačah, ki bi omogočale plezanje po malce višjih kosih motorjev ni ne duha ne sluha (predvsem zato ker tega kar potrebujem v naših trgovinah ni zaslediti). Na odsotnost primernih usnjenih hlač me je opozoril Polovička z idejo o obisku piste (stare so prevelike za vsaj dve številki, obupno težke in sploh izrazito antipatične).

Ker je testnih motociklov od marca pa do oktobra (več kot) dovolj, pa me tudi želja po novem dvokolesniku zagrabi le redko in morda bolj zaradi želje, da bi kdaj pa kdaj vozila nekaj kar mi je dobro znano in česar sem vajena (kar je recept za zganjanje neumnosti, zato je morda bolje, da svojega motocikla ne posedujem več)

Zaključek: Po nakupu tistih nekaj kosov moto opreme, ki jo potrebujem bolj za službene kot osebne potrebe, bom polno založena z vso možno navlako, ki jo lahko koristno uporabim.

Želim več?

Ah, dajte no…

Advertisements

4 komentarji Dodaj komentar

 1. klimbra pravi:

  Ugotovitev:
  Ti si pravi srečkovič!!!!!!!

 2. Ivan Grozni pravi:

  Kičasto.

  Čisto nasprotje temu, recimo ,da v nedeljo zjutraj ugotoviš, da se obračunsko obdobje za kreditno kartico ne zaključi zadnjega v mesecu, ampak le 8 dni pred izvršitvijo terjatev. Ti pa se hkrati prvič v življenju trudiš voditi evidenco zapravljanja (kar btw uspeva presenetljivo dobro in v godenje evidentmajstru) in ugotavljaš, da si on course.

  Si qrac … Goddamnit.

 3. Pervy pravi:

  Mogoče si res bolj racionalno bitje od mene, ki na motorje gledam že skoraj z vidika bolano-erotičnega fetiša, ampak ne glede na količino testnih motorjev ga ni čez lastnega. Been there, done that!
  Ne glede na vse testne motorje, ki so ponavadi celo boljši od lastnega je posebni užitek zajahati svojo, ups svojega.
  Z skrajno moralno spornega vidika bi lahko primerjal to z moškim, ki ima skoraj neomejeno izbiro ljubic, a se vedno vrača domov k ženi. Ta mogoče ni nov model, nima tiste ostrine in pridiha adrenalina, a ve kaj ti najbolj paše in dodobra poteši potrebe, sploh če se je “testni model” izkazal za razočaranje.

 4. Schnuy pravi:

  se popolnoma strinjam.
  pa tudi svojega bom spet navlekla v garažo..kar pa ne pomeni da se bom nehala “vlačit naokoli” 😛

  khm…o motorjih govorimo a ne? O ljubicah ne bi vedela nič povedat 😀

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s