Pred prvo dirko za DP MX

na dan

V nedeljo 30. marca bodo motokrosisti v Vrtojbi začeli z novo sezono za državno prvenstvo. Potem ko je AMZS Šport letos ponovno uspelo pridobiti generalnega sponzorja prvenstva, se bo tekmovanje za sezono 2008, sestavljeno iz skupno šestih dirk, imenovalo »Državno prvenstvo Feroda Celje«. Sponzorstvo bo za najboljše dirkače pomenilo denarne nagrade. Predstavnik podjetja Feroda, ki ima v lasti tudi lani najuspešnejši klub AMD Feroda, bo ob koncu sezone državnim prvakom podelil denarne bone v vrednosti 1000 Eur, v razredu veterani, kjer bodo odpeljali manj dirk, pa 500 Eur. Najboljših pet voznikov razredov MX 85, MX 125 in MX Open, bo na vsaki dirki prejelo denarne nagrade, ki jih bo zagotovil vsak organizator.

Besedilo: Andreja Prel 

Mila zima je bila tekmovalcem v pripravljalnem obdobju zelo naklonjena, zato že z nestrpnostjo pričakujejo prvo preizkušnjo. Letošnje prvenstvo bo trajalo od 30. marca do 5. oktobra, zaznamovale pa ga bodo predvsem tri spremembe. O letošnjih prvakih bo odločalo vseh dvanajst odpeljanih voženj, saj zaradi zmanjšanega števila dirk ne bo odbitka dveh najslabših voženj. Spremenila so se tudi nekatera prizorišča. Prvenstvo se tokrat ne bo pričelo v Brežicah, temveč na Primorskem v Vrtojbi, zaključek pa se po nekaj sezonah znova seli na progo v Orehovo vas. Zaradi urnika tekmovanja je prišlo do spremembe še v prevoženih minutah. Dirkači v razredih do 125 kubičnih centimetrov in open bodo letos vozili pet minut manj, kot doslej.

 Predstavniki društva GAS Vrtejba, ki bo v nedeljo organiziralo uvodno dirko sezone, so v ta namen priredili novinarsko konferenco. Predsednik društva GAS Vrtejba Dejan Koglot, podžupan občine Šempeter-Vrtojba Zvonko Mavrič in primorski motokrosist Deni Ušaj, so podrobneje predstavili prvo dirko. Nedeljsko tekmovanje bo ob točkah za državno prvenstvo štelo še za mednarodni pokal Alpe Adria. Zato se obeta udeležba več kot sto dirkačev. Med drugim se bodo dirke poleg Slovencev udeležili tekmovalci iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, celo Romunije, največ pa seveda iz Italije. Prisotni bodo vsi najboljši slovenski dirkači preteklih sezon, zato atraktivnih in ostrih obračunov prav gotovo ne bo manjkalo.

Slavnostno otvoritev bo po koncu prvih voženj ob 14. uri izpeljal evropski poslanec Borut Pahor.

Prava poslastica za gledalce bo na sporedu po uradnem delu tekmovanja ob 18. uri. Sledil bo namreč super finale, v katerem se bo deset najboljših motokrosistov iz razredov do 125 ccm in open udarilo za nagradni sklad v vrednosti 1000 Eur.

 

 

KOLEDAR DRŽAVNEGA PRVENSTVA Feroda Celje 2008

 

datum

kraj

1. dirka

30. marec

Vrtojba

2. dirka

20. april

Prilipe pri Brežicah

3. dirka

11. maj

Stranska vas pri Semiču

4. dirka

1. junij

Slovenj Gradec

5. dirka

31. avgust

Dolina pod Kalom – Šentvid

6. dirka

5. oktober

Orehova vas

 

Advertisements

4 komentarji Dodaj komentar

 1. Alla pravi:

  A greva fotkat prvo dirko? 😉

 2. Schnuy pravi:

  v blato in mraz?
  ne hvala. baje obstajajo ljudje ki so za to plačani.
  MM ima za gušt rezerviran termin z Mihelčičem na Cukrci 🙂

 3. rokovnjač pravi:

  v cem je fora tega poimenovanja GAS Vrtejba – Vrtojba?!?

 4. Schnuy pravi:

  heh..bom povprašali 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s