Blažena nevednost

Avtor popolnoma neznan. Majkemi. Če ima človek preveč dela, se mu prične fuzlat.

Na dela prosti (sončen in topel) spomladanski dan sva s prijateljem sedela na vrtu enega izmed popolnoma nepoznanih ljubljanskih barčkov in uživala med srkanjem piva. Brez “boljših” polovic.

V miru.
Pred tem sva prevozila slabih 300 kilometrov najine najljubše slovenske trase. On na svojem rožljajočem in ropotajočem makaronarju”, jaz na “rižojedu” kot ga rad poimenuje v verbalnih merjenih moči o “kateri je (naj)boljši”. Zadovoljnega z ubogljivostjo svojega konjiča, malce iz zlobe malo iz čiste radovednosti me je prešinilo:
“Stari, zakaj hudiča še nisi prodal tega vraga?”
Tišina. Ignorira me, kar mogoče sploh ni slaba ideja glede na spornost tematike, ki sem jo načel – čeprav sem dovolj star, da se zavedam, da se o okusih ne diskutira. “Primernost” velikosti riti in jošk ter znamk motociklov, ki so nam všeč, je pač svetinja vsakega posameznika.
“Koliko dni v sezoni ga sploh imaš na razpolago, ker ni na servisu?”
Dvignil je vrček piva in srknil požirek med tem pa me izpod košatih obrvi gledal tako, da je zmrazilo. Morda bi bilo pametnejše, da nikoli ne bi zastavil tistega vprašanja. Ali pa da bi takoj po prejemu tistega pogleda plačal tisto rundo in spokal domov.
Pa nisem.
“Ti še vedno ni jasno?” je preveril, če ga zopet zafrkavam.

Odložil je vrček, se udobno zleknil v stol, prekrižal roke na prsih in me gledal.
“Emm, ne? Sicer ne bi vprašal,” sem se poizkušal izvleči.
“Izbira znamke – Japonca ali Evropejca je odvisna od perspektive in načina dojemanja motorizma,” je začel sila sofisticirano.

“Ti se rad “drkariš” po ovinkih, brusiš kolena in hodiš na piste. Jaz uživam vsem kar je povezano z motociklizmom. Na kavo v Staro Ljubljano ali Portorož. Nima veze. Niti ni važno kako hitro. Važno je, da je z motorjem. Medtem, ko ti izgubljaš živce z vsako drobnarijo, ki terja popravilo in zaradi nje izgubljaš čas za vožnjo, jaz uživam v razkopavanju tega hudiča,” je rekel in z glavo pomignil
na svoj motocikel, kot bi šlo za ženo.

Kot bi hotel reči, ni popolna, jo imam pa rad in to je to.
Pa še ni bilo konec
“Za razliko od tebe, ki svojo damo lahko pošlješ domov, ko ti požre vse živce, ki so na razpolago, jaz pred svojo lahko pobegnem samo v garažo. Če na tečen dan raca za mano po celi hiši in našteva kaj vse sem ji obljubil v zadnjem mesecu, samo da sem imel mir pred njo, ker si je v glavno vtepla da njuno potrebuje tiste poličke za začimbe v kuhinji in tisti prekleti dodatni obešalnik za svojo brisačo v kopalnici. V garažo gotovo ne stopi – ker smrdi po bencinu in je konkretno nastlana. Samo tam me pusti na miru. Motorjev ne mara. Ne mara se z njim vozit in ne mara ga pri hiši. Pa sva se kljub temu nekako dogovorila, da tale ostane. In če se po celodnevni furi pripeljem domov na nečem kar
ropota kot bi v menjalnik natresel pest matic, bo dovolj da motor z nagubanim čelom zrinem v garažo in imel bom mir – sklepala bo pač, da je spet nekaj pokvarjeno in se bom s popravilom cel trudil naslednji dan. Še en dan bonusa torej. Če bi se pripeljal domov na nečem kar ne preglasi niti njenega vodnega sesalca in ji poizkušal razložiti, da naslednji dan ne morem z njo po nakupih, ker moram hudiča razstavit, ker nekaj ne dela tako kot mora, mi ne bi verjela. “Saj nič ne ropota. Čisto ok je,” bi rekla ”

“Poleg tega mi je zabrusila, da je to zadnji motor, ki ga lahko kupim.”

Pivo sva spila do konca v tišini.
Človek določenih vprašanj ne bi smel postavljati.

Advertisements

8 komentarjev Dodaj komentar

 1. Alla pravi:

  Očitno smo babe hujše od najbolj zlobnih malih cuckov.
  Bogi reveži si morajo zmišljevat ne vem kakšne izgovore, da imajo vsaj malo miru pred nami.

 2. Schnuy pravi:

  😀

 3. Ivan Grozni pravi:

  Ja, ful smo bogi. Pravzaprav še bolj.

  In tista o okusih je mimo. Prav o okusih se da razpravljati, za razliko od npr. matematičnih in fizikalnih zakonov ali “resnic”.

  P.s.: Termignoni in odprta sklopka rulz. :>

 4. j pravi:

  good one
  😉

 5. Schnuy pravi:

  ti bi pa že moral vedet 😛

 6. aleskoprivnikar pravi:

  Ajej. A zato ducati se ni propadu 😀

  (Ne ne sj vem da delajo super motorje 😀 )

 7. Vale pravi:

  Sploh ne vem za kaj tu gre? Kakšne babe, kdo je bogi, kakšni izgovori? Svašta …

 8. Schnuy pravi:

  ni majo zadevščine pač malo drugače urejene 😛

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s