Na trening 20. aprila

Policija obvešča vse voznike koles z motorjem in motornih koles z območja policijske uprave Ljubljana, da bo v nedeljo 20. aprila potekala preventivna prireditev z naslovom »varno v promet – policijska izkušnja kot nasvet.« Prireditev bo pričela ob 8. uri zjutraj na parkirnem prostoru občine Vodice (Kopitarjev trg 1, Vodice – dostop po avtomobilski cesti – izvoz Vodice) Na prireditvi bodo sodelovali tudi policisti inštruktorji Postaje prometne policije Ljubljana. Prireditev je namenjena praktičnemu izpolnjevanju v varni vožnji s kolesi z motorji in motornimi kolesi pod vodstvom policijskih inštruktorjev. Udeleženci bodo svoje znanje lahko preizkusili na poligonu in simulatorju – trenažerju varne vožnje motornega kolesa.

Cilji izpopolnjevanja so zmanjšati številko prometnih nezgod z udeležbo voznikov koles z motorjem in motornih koles ter v prometnih nezgodah zmanjšati število mrtvih voznikov motornih koles in koles z motorjem. Treninga na simulatorju se bodo lahko udeležili vsi kandidati.

Za udeležbo treninga vožnje pa bo potrebno izpolnjevati naslednje pogoje:

Veljavno vozniško in prometno dovoljenje, zavarovalno polico, tehnično brezhibno lastno vozilo ter podpisana izjava o udeležbi na lastno odgovornost.

“Sicer pa se v letošnji načrt za večjo varnost motoristov vključuje tudi sprememba vedenjskih vzorcev v odnosu do voznikov motornih enoslednih vozil in med njimi samimi,” so povedali na MNZ.

»S spremembo vedenjskih vzorcev oziroma vzpostavitvijo »enakovrednega« odnosa med vozniki »močnejših« motornih vozil in vozniki enoslednih motornih vozil je treba zmanjšati težo posledic med njimi. Poleg odnosa med udeleženci v cestnem prometu je nujno spremeniti tudi odnos med uporabniki enoslednih motornih vozil samimi, saj se bo s spremembo vedenjskih vzorcev krepila tudi zavest, da lahko za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu največ storijo sami,«

(vir: Policija)

Vozniki motornih koles – povzročitelji v smislu vožnje pod vplivom alkohola ne predstavljajo tako velikega deleža kot vozniki koles z motorjem (19,3 %), pa vendarle 12,7 % alkoholiziranih povzročiteljev v letu 2007 in še posebej njihova 1,23 ‰

povprečno izmerjena koncentracija predstavljata zaskrbljujoče stanje. Zaskrbljujoče je tudi stanje med povzročitelji prometnih nesreč s hudimi telesnimi poškodbami(15,6 %). Delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč med vozniki koles z

motorjem je visok še posebno med umrlimi, saj znaša 44,4 %.

Advertisements

8 komentarjev Dodaj komentar

 1. Dani pravi:

  20. april? takrat mamo že rezerviran trening..
  najprej na rakitni potem pa še ride..

 2. Schnuy pravi:

  fino. jaz grem medtem na dirko.
  na ptuj 🙂

 3. Pervy pravi:

  kaj to glede alkota so spet statistike ki vklučujejo mopediste? ker za mopediste se itak ve da vsak mopedist preko 40 uporablja moped za pijanske podvige!

 4. Schnuy pravi:

  pervy – a seveda 🙂

 5. Alla pravi:

  Se vidimo na Ptuju. 8)

 6. Schnuy pravi:

  😎 eeetaq…z unimi fukiš brezrokavniki al brez?

 7. Dani pravi:

  sej res..za 20. sem nekaj obljubil..
  no pol pa 19. treniramo 😀

 8. Schnuy pravi:

  sej 20. bo tud policaj dirkal na ptuju pa bo skor isto..no, boljše 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s