Kaj si lahko privoščim za 10.490 €?

Alfo Romeo 147 letnik 2002, 1.9 JTD?

Audi A-4 1.9 TDI, letnik 2001?

Audi TT, 1.8 turbo, letnik 1999?

Škodo Fabio 1.4, letnik 2007?

Eh..

Benelli TNT 899 S

Foto: Jorz Truli in G. Kerle

Italijan. Uradno Seveda. Oziroma ..”po duši”. Sicer je Kitajec. A kljub temu Italijansko našminkan, italijansko čuden, italijansko dinamičen in italijansko glasen.

Zadevščina ima okoli 115 (ali pa 119, bog ve) konjičev (pri vrtljajih nekje v nebu – 10.500) in tehta 206 kilogramov. Temu primerno je tečen za ročno obračanje. Pošastka je spredaj popadljivo glomazna in široka, od rezervoarja dalje pa športno ozka in hecno ostro začrtana. Italijani pač.

In če je MM včeraj, ko je v vročini in z glavobolom natikala opremo in peš obračala zadevščino po parkirišču (zaradi kač!), robantila in se prekleto kislo držala..se je kislica začela rečiti takoj, ko sem speljala s parkirišča. Popolnoma je zginila do prvega semaforiziranega križišča – škoda, da se po njej ni zgledoval še glavobol.

Poskočno, ravno prav ropotajoče in okretno. Morda celo malce nervozno, a navdušujoče.

Tako zelo, da človek pozabi, da so vzvratna ogledala smešno majhna, zadnji smerniki pa ogromni; da je ključavnica za zagon oblikovana tako, da voznik potrebuje poleg ključa še klešče s katerimi bo prijel ključ (ker ga s prsti pač ne more), da so stopalke nameščene tako, da je položaj za krmilom sorazmerno športen, sedež pa temu (po hitri oceni moje medenice in nanjo navešenih organov) malce neprimerno oblikovan.

Skratka..

Zadevščina je neizmerno zabavna in postavljaška.(..če zanemarim dejstvo, da so agregat in pritikline lepše nametani na kup na desni kot na levi strani motocikla……) Kot taka pa voznika sili v bedaste situacije.

Seveda je tudi Jorz Truli (tako kot se za neprilagojenega neuravnovešenca spodobi) pogosto preveč modra za svoje dobro. In če je danes pravočasno ugotovila, da je za vožnjo mimo kolone na priključku na celovško cesto potrebno zaviti na pločnik (how cool am I? Subzero vsaj..) – in nato nazaj na cesto po nekaj 100 metrih tik pred semaforjem, je malce prepozno ugotovila, da je to nazadnje počela s transalpo kateri fizionomija dopušča huligansko skakanje čez srednje visoke in visoke robnike pločnikov..TNT pa je več kot očitno v resnici civiliziran Evropejec, ki se v huliganizem nas Balkancev ne spušča (ampak vanj samo sili) – in je temu primerno nizek in ozaljšan z goro čedne karbonske navlake.

Ob pogledu na robnik pločnika me je prešinilo dejstvo, da je za dotično benellijevo zadevščino potrebno odšteti 10.490 € – koliko bi me stalo povračilo škode, ki bi jo povzročila z lezenjem čez robnik (in prevračanjem, ki bi sledilo »hrsku« izpušnih cevi ob cement) nisem naračunala. Danes ponoči bi rada vsaj malo spala.

Eniuej…

Strašansko pomembna z izrazom »I wanted to do that,« sem se previdno oddaljila od grozečega robnika (ok,dramatiziram ) in odpalamudila še en krog po Šiški – the chicken game na celovški cesti v prometni konici naj bo rezervirana za prave moške, jaz pa sem se po piščančje potuhnila.

Nekje na obvoznici sem ugotovila, da sem pozabila zapeti čelado.

Na cilju sem ugotovila, da bi oblikovna zasnova stranskega stojala morala biti kazniva ..preprosto zato, ker se človek z malce krajšimi nogami lahko trikrat prekucne preden mu iz sedla uspe tako umetelno zviti gleženj, da lahko odpre “taco”.

Ampak….še vedno je zabaven. 😎 in MM je definitivno ZA(enkrat)

Advertisements

7 komentarjev Dodaj komentar

 1. Dani pravi:

  ammm..gsx-r 750 z vsemi “pripomočki” za pisto + transalpka???
  to nanese nekje 12.000 evrov..
  kaj pa je 1700 evrov doplačila???

 2. Schnuy pravi:

  😀 … ok..zmagal si..

 3. klimbra pravi:

  A4

 4. Ivan Grozni pravi:

  Odgovor: tokrat ni 42, ampak: lahko si privoščiš zavest, da si neizmerno dobra o srcu, ter ta znesek podariš meni.

  Voila.

 5. Schnuy pravi:

  a4 😎

 6. Einherjar pravi:

  Saab 9-5 Aero karavan npr.

 7. Schnuy pravi:

  😛 ein knows my taste 😛
  slurp 😛

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s