Dejte ga srat z vinjetami…

Wtf?

Čisto zares.
Vinjete namreč.

Na motociklih seveda.

In jamranje motoristov – ti danes drugega kot jamrat ne znajo, zato mi drugega, kot da se privadim, pač ne ostane..Lahko se sicer še obesim ali kako drugače zaključim poslušanje mizerije, a mislim, da to v danem trenutku ne bo označeno kot pretirano modra poteza..morda kdaj drugič.

Torej.

Dobili smo vinjete in v grobem so redni uporabniki slovenskih avtocest zadovoljni s potezo. Celo MM se ne pritožuje, čeprav je z nakupom uporabo cest preplačala krat…. (ustavi po želji). Manj (ne nič) gneče na cestninskih postajah je pač vredno svojega denarja.

Vinjet pa niso fasali samo avtomobilčki (ti so lepo opremljeni z vetrobranskim steklom za limanje kulskih nalepk) ampak tudi motorčki. In kaj hujšega za lastnika lepo spoliranega in krasnega motocikla kot trenutek, ko ponosni lastnik stoji pred svojim podaljškom ega, s popolnoma novo, svežo vinjeto v roki in grunta…kam bi jo nalepil.

Da ne bo skazil krasote svojega jeklenega konjiča seveda. Kajti ta mora biti neoporečen.

No, nanj se lahko nalima kakšne bedasta nalepka »vozim po predpisih« ali pa »ne vozim po predpisih« ali pa »piss on…(vstavi po želji)«..celo I love Union, a za oko nesprejemljiva je le vinjeta.

Gre pač za samo še eno faking nalepko, ki jo konec koncev lahko nalepimo kamorkoli na motocikel – po izkušnjah nekoga, ki se je pošopišril s svojo globokoumnostjo, celo pod sedež (res se ne spodobi, da bi na motor nalimal nalepko, tako da se ta vidi – ob vsaki kontroli vinjet pa bo modrec moral razjahati, ugasniti motor in sneti sedež – super, vam povem)

Od uvedbe vinjeta pa do danes je slovenska moto srenja doktorirala iz lepljenja nalepk – kam? Prekleto hitro pa pozabila, da smo pred nekaj leti na motocikle limali registracijske nalepke in sli čez podobno proceduro jamranja in »jaz pa tega že ne bom limal na moj motor« .. na koncu tistih nalepk nihče ni niti opazil. Tam so pač bile in pika.

Motor zaradi njih ni bil na oko nič manj ali bolj všečen.

In če smo že pri všečnosti. Le kako to, da motoristi tako nekritično navešajo na svoje motocikle kile kromanih gnuskastih jebic, kovčkov, takih in drugačnih usnjenih zaplat z resicami in brez, torb ter plačujejo ogromne količine denarja za ogabne poslikave…

..na koncu pa se zatakne pri drobni nalepki?

Zadevščina je na moč podobna tistemu pripetljaju, ko nas je država počastila z uvedbo novih, večjih paketkov prve pomoči. Da, sprememba je bila popolnoma nepotrebna in “nekdo” je mastno zaslužil. A ko so se motociklisti dotaknili teme paketkov, je bilo slišati zgolj jamranje, kam jih vtakniti.

Pri gori navlake v treh kufrih in nahrbtniku je človek morda res nima kam stlačit.

Advertisements

9 komentarjev Dodaj komentar

 1. Onkel PEPE pravi:

  Mali človeček običajno prikoraka v svojo priljubljeno beznico, na brzino rukne štamprle ali 2, potem pa tako opogumljen stopi na prste in v krogu somišljenikov prav gromko pizdaka. Vzrok niti ni pomemben, lahko so tudi vinjete. Celo če bi mu kdo šenkal milijon, bi prejkone pizdakal, zakaj ne dveh.

 2. Vale pravi:

  Hja, v vsej poplavi problemov “kam z vinjeto” so očitno kričači čisto prezrli nove registrske tablice 🙂

 3. Schnuy pravi:

  huh, še bo pestro, čeprav so samo za 3 cm večje 😛

 4. Vale pravi:

  Večina fantkov pri 3 cm resno pretirava … Res bo pestro 🙂

 5. Schnuy pravi:

  😎 cool one 😀

 6. Alla pravi:

  Saj je mojo mamo tudi skoraj kap, ko je videla, da na avto nisem prilepila vinjete točno tja kamor bi jo morala.

 7. Schnuy pravi:

  če je nisi nalimala na ratkapo bodo vsi preživeli.

 8. Vale pravi:

  MNB je ugotovila, takoj po tem, ko jo je pripopala na šajbo, da ni preluknjana …

 9. Schnuy pravi:

  🙂 šment…
  no, that’s what the B stands 4 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s