Honda CB 1000R

Honda CB 1000R - Galerija
Honda CB 1000R - Galerija

Sva šla. Na izlet. Vsak na svoji Hondini CB-jki – on na 1300, jaz na 1000. Vmes sva ju zamenjala.

Foto: Jest

MM je v dobrih 200 kilometrih ugotovila da je novi Hondin litrski golič izredno simpatičen in kultiviran motorin (kot nalašč za zahtevne dame). Kar pa najbrž ni tisto, kar so pri Hondi imeli v mislih med snovanjem modela. Nova CB ima odličen kombiniran zavorni sistem, ravno prav kompaktno vzmetenje, natančen menjalnik, super ciklistiko (ki so jo na testnem modelu kvarile manj primerne pnevmatike), prijeten agregat in precej trendovski videz. Za litraša je izredno lahko vodljiva in ubogljiva, pa tudi izrazito drobno odmerjena in vitka – morda celo preveč za povprečno odmerjenega motociklista. Morda pa je za slabše počutje v sedlu kriv športnejši položaj za krmilom, ki utruja roki.. No, ta (nizko krmilo) in zasnova prednje maske poskrbita, da se v sedlu dogaja. Piš vetra je izdaten in naporen – kar pa z vidika cestne varnosti morda niti ni tako napačno, saj je občutek dinamike vožnje pri 130 kilometrih mnogo večji kot pri motociklih z boljšo vetrno zaščito – potrebe po bezljanju nad 160 km/h torej ni.

Ker agregat ni razbijaško nastrojen, bi se tu in tam utegnil najti kdo, ki bo nad motociklom razočaran. A le, če ne zna ceniti ostalih kvalitet tega motocikla,..in teh zagotovo ne manjka.

Graja gre na izbiro pnavmatik na testnem modelu. Rezultat: Primerno obuta CB 1300 se je peljala skoraj bolj dostojno in je bila bolj ubogljiva kot 1000R.

Še matjaževo mnenje.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s