Slab dan..

..ga imam danes. Očitno. Ali pa samo preveč prostega časa.

V nedeljo in včeraj smo sfiniširali oktobrsko številko revije. V bistvu smo/sem jo skupaj zmetali v dobrih 14-ih dneh. Danes zjutraj sem še zadnjič preverila pdfje in romali so v tiskarno. Predvidevam, da sem to in ono napako spregledala – med pisanjem čankov, skakanjem okoli, fotkanjem, pregledovanjem in koordiniranjem si to pač mirne duše privoščim. Če to komu ne sede, se lahko :

 • Kavsne v rit
 • Mi plača nadure

Hm

Tole se ne bere prav.

V bistvu se za vsako napako, ki roma v tisk prekleto sekiram še vsaj nadaljnjih 14 dni, ampak ne okol govrt.

Nasploh ugotavljam, da se v primeru preobilja prostega časa in pomanjkanja idej kaj z njim počet, sekiram za celo goro popolnoma nepomembnih zadevščin. Idle hands are a devils’ workshop in MM ni izjema. Na srečo se Glasu Razuma* hitro pustim spraviti na pravo pot (Ta tudi sicer izredno čedno skrbi za MM. Če se ne bi ogibala prevelikih količin sladkorja, bi mu namenila mnogo več blogarske pozornosti, pa menim, da bi jo le redko kdo resnično razumel zato se kavsnite v rit – drugič) .

Ker je pisakanje tudi sicer precej uporaben način skristalizirjevanja (or something) misli in sproščanja nakopičene tečnobe, sem se v preteklem tednu lotevala (ne pa tudi lotila) tematik kot je bizarno (res ne najdem prikladnejšega pridevnika) obnašanje voznikov, pa poslovna zaplankanost, pa vsesplošno pomanjkanje spoštovanja do sočloveka, pa nato ugotovila, da z vsem tem obkrožena, resnično ne potrebujem taistih tečnih tematik, ki me dnevno nervirajo, še dodatno prežvekovat v nedogled tudi v pisni obliki in z vseh možnih zornih kotov, ker sama najbrž ne bom ugotovila nič novega.

Me pa zanima:

Je se skriva hec neuporabe smernikov na vozilu?

Ali kdo resnično verjame da bo na relaciji Kranj – LJ ali Trzin – LJ ali katerikoli drugi razdalji manjši od 50 km, z vožnjo preko hitrostnih omejitev, izsiljevanjem (in vso navlako ki sodi zraven ko se nam mudi v službo) pridobil več kot 5 minut ? (relacija Lj Trzin recimo omogoči celi dve minuti »prednosti«)

Kdo teh pet minut v resnici opazi?

Koliko je vrednih tistih 5 minut? Karambola recimo?

Kdo hoče začeti delavni dan z norijo na cesti?

Zakaj ljudje ne vstanejo pol ure prej in gredo na pot z zmernim tempom?

Bla bla bla ..…

Skratka, nejevoljna ugotavljam, da preživim odločno preveč časa na cesti (objektivno ga je malo). Ne zato, ker bi mi objestneži dvigovali pritisk in me jezili. Preprosto se ne počutim lagodno obkrožena z ljudmi katerim je tistih 5 minut vrednih prometne nezgode. Ali pri 100 km/h, kolikor je »normalna« hitrost skozi križišče Brnčičeve in trzinske obvoznice, kdo pomisli, da bi na cesto utegnil skočiti pamž? Bog ve zakaj bi sicer utegnil to storiti, ampak pamži so pač trapasti, a ne? A večina voznikov se zaveda predvsem svojih pravic, bore malo pa jih pomisli na dolžnosti – paziti na ostale udeležence v prometu. Pa tudi sicer ljudje vse preveč mahamo naokoli s svojimi pravicami in tem kaj nam prtiče, malo manj pa smo se za to pripravljeni potruditi, te prislužiti s pravilnim, spoštljivim odnosom do soljudi. Promet je pač samo eden bolj očitnih pokazateljev bednosti medčloveških odnosov.

Kaj hudiča so nas učili naši očitno disfunkcionalni starši?

(kako obupno nemogoči in sociološko imbecilni bodo prihajajoče generacije, se lahko pustimo presenetiti)

Advertisements

2 komentarja Dodaj komentar

 1. j pravi:

  >Je se skriva hec neuporabe smernikov na vozilu?

  jaz sem za preimenovanje smerokazov/blinkerjev/… v funkcionalno bolj primerno “smeronakaz”.

  Morda bo takrat ljudem postalo jasno zakaj bi se naj uporabljali. 😉

 2. Schnuy pravi:

  si ziher? jaz nisem 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s