Dejte ga spet srat s temi parkingi, no..

Mesnta občina Ljubljana je te dni pričela z lisičenjem motornih koles in mopedov..in najbrž tudi vsega kar je temu vsaj približno podobno.

Prav, bi rekel človek. Red le je red in brez njega bi se Metropola spremenila v osje gnezdo. Ljubljanski župan si je že pred časom zadal nalogo ureditve ljubljanske prometne nediscipline – tudi tako, da dandanes svojega jeklenega konjiče ne glede na število njegovih koles težko pustimo tam kjer nam je padel od riti. Kar je prav. Svoboda pač ni za vsakogar in če se Ljubljančani in vsi ki so tokom delavnega dneva iz tega ali onega razloga  blagovolili svojo velecenjeno rit pripeljati v glavno mesto, niso sposobni zavedati prometne etike, jih je pač potrebno usekati po prstih.

In jih je.

..pa zadevščino tudi potenciral.

Motociklom in mopedom je vrli župan namenil 25 parkirnih mest samo zanje – »po vzoru Trsta,« bi lahko rekli, če ne bi vedeli kako se tej reči streže, a manj – skratka, tudi če jih ne bi bilo. Postavljena so namreč na vstopih v peš cone in povečini zasedena s koriti za rože in podobnimi bedarijami.

Kmalu za famozno pridobitvijo zaradi katere se Zveza motoklubov Slovenije še vedno ponosno trka po prsih, saj naj bi jih ta skorajda »sama zriktala« (ne nisem se zatipkala), pa se je slišalo nekaj o »pajku« ki naj bi odvažal motorna kolesa, olisičen pa je bil tudi prvi motor.

Prav.

Čeprav se mi v poldrugem desetletju odkar motoriram res še ni zgodilo, da bi naletela na tako nesrečno ali nemarno parkiran motocikel, da bi me ta oviral. Res je, da imajo motociklisti navado pripeljati svojo posvečeno rit tik pred lokal v katerem se radi nato v usnje oblečeni pocajo na soncu, a zaradi sentimentalne navezanosti na svoja prevozna sredstva vedno dobro premislijo, kam jih je pametno postaviti. Motor ali moped parkiran tik ob drevo, fasado ali ob stojalu za kolesa, ne moti nikogar, razen zategnejnca, ki ima preveč časa.

Pa tudi prav..

..bo velki grozni človek v usnju pač parkiral svoje jekleno kljuse  v boksu, ki je pač predviden za parkiranje in konec. Če na bo na voljo tistega za motocikle, bo dober pač tudi tisti za avtomobile. Konec koncev je pač namenjen parkiranju motornih vozil, kar motocikel nedvomno je.

A slišim, da na brezplačnih parkirnih mestih ni dovoljeno puščati motociklov in so ti deležni 80 € kazni. Me bo kdo oglobil, če Šefov kombi parkiram na takšen parkirni prostor?

Se še komu zdi, da nekdo resnično pretirava?

MM v poletnih dneh, ko ji je dolgčas ponavadi rešuje križanke..

Advertisements

2 komentarja Dodaj komentar

  1. cyc pravi:

    Saj je ono govedo od župana v intervjuju z Motosveta lepo povedal: “Povsem preprosto”. Res, človek mora biti zategnjen, da mu gre parkirano motorno kolo na živce. Še posebej zaradi omenjene sentimentalne navezanosti. Jaz recimo tudi avto parkiram tako, da je kar najmanj verjetno, da mi ga motorični idioti butnejo ob lezenju iz avtov. Kakor je že hecno – udarjen ni pa še niti enkrat. 😀 (trkam na les, se razume).

  2. Schnuy pravi:

    včasih to kar vidiš na televiziji, ni vse 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s