o zverini, zobeh, stonzih in plinu

No pa smo ga spodili. Na norveško. Šefa namreč. Tam bo imel do nadaljnjega mir pred številno babjo sekcijo familije in v miru regeneriral križ. MM however,  bo prisiljena v improvizacijo in formiranje iznajdljivo zafilanega urnika, da ne bo dolgčas.

Meni namreč. Zdolgočasena mama pomeni tečnega pamža, ki noče spat, and we don’t like that.

Da, imam visoko leteče cilje s par izletki po bližnjih kucljih kot sta Blegoš in Lubnik, pa Polhograjska Grmada, Preval nad Ljubeljem, Velika Planina in Osolnik. Globoko dvomim, da nama bo uspelo zlezt na vse omenjene krtine, a če do polovice izpolniva normo, bo Jorz Truli presrečna. Za boljše vreme bova na kup zmetali tudi par urokov in odčarali dež – sonce ni nujno, preživeli bova brez njega.

Surlo ob šefovi odsotnosti bo vsaj nekaj časa zdravila nova igrača – Zverina je danes prišla s servisa. Obuta je v nove pnevmatike, ima nove pakne in pogon na plin. Me like a lot. Ker je eko in ker je varčno. Pa tudi zato, ker predelava v resnici stane mnogo manj, kot sem mislila. Zadevščina naj bi se amortizirala v 25.000 kilometrih – za povprečnega voznika v letu, nam predvidoma v treh. Pa to še ni vse. Čisto zares ne bi verjela, če ne bi prišlo iz Šefovih ust (and he knows his tehnikalije), da zadevščina skorajda nima slabih stranskih učinkov, no..nima jih. Motor zdrži dlje, okvar je manj, zadeva je v primeru nesreče zaradi močnejšega rezervoarja občutno bolj varna kot bencin – slednje se sicer sliši strašansko fino, a ker ima avto še vedno bencinski rezervoar, ki naj bi naj bi za pravilno delovanje sistema imel vsaj tretjino vsebine zafilane z bencinom, mi to bore malo koristi..no, vsekakor avto s pogonom na plin ni zato nič manj varen. Kar je ok…I quess.

A Zverina ima še en plus. Poleg tega, da mi je pri srcu, ker je darilo Šefa na najino obletnico – teknikli…poleg tega, je Zverina tako čudovito škatlasta in robata, da bi bil bolj frajerski samo še Defender. No, ne, ker je ta vseeno pregovej in naša ljuba Vukojebina kljub vsemu kvalificira za popolnoma dostojno civilizirano naselbino.

Skratka, prvič v življenju imam avto, ki mi je resnično všeč. Meni in Šefu, pa najbrž nikomur drugemu. Kar je super. Tista tanajbolj kulska skrivnost Zverine pa ostane v družini.

p.s.: Mikroedicija je prerastla Najkice. Aktualni so Stonzi in sorazmerno nov ruzaček. Prav tako aktualne so bolečine v križu in zobje – dva sta že zunaj.

Advertisements

8 komentarjev Dodaj komentar

 1. klimbra pravi:

  A se ni nekoč…..nekdo……nekje….grozno jezil nad uporabniki velikih škatel tipa SUV, Terenec……

  Ah….malček zloben pa moram biti 😉

 2. Schnuy pravi:

  ja klimbra in še vedno se.
  ker so sodobni suvji nesmiselni, ker ljudje ki jih kupujejo v bistvu ne vedo zakaj jih imajo, ker zaradisuvjev ljudje vozijo bolj agresivno, ker se v njih prevažajo tudi v kafiče za voglom in ker nagnusno svinjajo po ozračju.

  jaz hodim po opravkih na v center mesta vedno peš, vem zakaj imam avto in ta bo definitivno v naslednjih treh tednih večkrat zapeljal na makadam, kot povprečen suv v celi sovji karieri in zverina gre na plin. in odkar imam zverino namesto Zlatkota spet vozim popolnoma po predpisih.

 3. Dani pravi:

  Šef bi mel Pažoja..

 4. Schnuy pravi:

  jest sem za. v sklad zanj sem že dala dogovorjeno vsoto in ji dodala še eno nulo – zadaj, ne spredaj.
  a velja?

 5. mom Pika pravi:

  A sonezi so res QL? Imata tud “vložke”?
  PS – če posodiš, se lahko amortizira v letu dni 😀
  PPS – drugič omaro s čevli pospravta pred fotošutingom 😉

 6. Schnuy pravi:

  pika to JE pospravljeno..khm..
  em..
  stonzi so kul ker:
  -so mehki in pamžaste nogice čutijo kaj je na tleh
  -so dovolj topli da se ne sekiram, tudi če je pamž v ruzaku
  -jih lahko zgužvam v vsak mal večji žep ion vzamem sabo, pamž je pa med tem v vreči obut v copatke v kerih ne švica
  -se preprosto in hitro obujejo in se maž vmes ne spunta
  -stanejo na mestu v 80 % primerov

  vložkov nimamo, mogoče bomo kupili…bom vidla kako bo napredoval pamž in kako vreme 🙂

 7. mom Pika pravi:

  Mučo hvala za info!
  A prvi PS pa ignoriramo .. 😛

 8. Schnuy pravi:

  pika prvi ps ni bil ignoriran..gruntam kam bodo šli za hlapca 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s