WTF

Predvidevam, da niste vedeli, da na svetu obstajajo zgolj in samo tri sorte ljudi – tisti, ki so jih starši naučili kako se razumljivo in kultivirano izraža svoje mnenje in jih ob tem seznanili tudi z dejstvom, da s okusi različni in absoluten prav absolutno ne obstaja (razen mojega). Potem so tu tisti, ki nimajo svojega mnenja in kimajo z množico ter so v polovici primerov pretežno neškodljivi, pa hkrati rahlo anoying.

In mentalni uber-pohabljenci, ki jih mati ni dojila in oče ne učil kako demonstrirati svoja krnjava prepričanja na nemoteč, nepopadljiv, ne-neandertalski način.

Čeprav mi je popolnoma jasno, da se z odzivom okolice in kritiko srečuje čisto vsako delo, ki je iz rok ustvarjalca (ali »ustvarjalca«) poslano pred oči »širnega sveta«  – ne glede na to kako velik ta širni svet v resnici je; in čeprav sem mnenja, da je konstruktivna kritika odlična oporna točka in orodje za napredek, …..in čeprav (ja, čeprav) sem takšnih in drugačnih kritik vajena z dela na reviji…MM zadnje dva meseca intenzivno izpopolnjuje tehnike samokontrole in umirjanja živcev.

Dasi ( da ne bo čeprav) se zavedam, da spletni mediji dandanes delno živijo tudi (no, nekateri pa predvsem) zaradi možnosti spletne debate, ki se razvija pod posameznimi članki ter povečuje obisk, in da možnost hitrega odgovora na objavljeno delo, pogojuje odgovor sam – pa še vedno bivam v prepričanju, da bi bilo blazno fino fajn in oh, če bi pred komentiranjem posamezniki sploh vedeli kaj želijo povedati in zakaj. Življenje vseh nas bi bilo tako mnogo lepše, naše delo lažje in zagotovo v prihodnosti tudi boljše..

Em….

Recimo…

Nekaj v tem smislu, samo manj kičasto…

Skratka, WTF je s komentarji v stilu: »Keri bedniki?«

Da, osebna imena pišemo z veliko in moje ime je Mateja.

Advertisements

4 komentarji Dodaj komentar

 1. Pika pravi:

  Kira beda

  😉
  Konstruktivna diskusija – večina “ve”, da je to ime grškega podpredsednika … Slovenci slabo kritiziramo in (verjetno tudi zaradi slednjega) še slabše na kritiko odgovarjamo. Bedno!

 2. Schnuy pravi:

  Kritika je zakon – recimo, da vem, da bi bilo strašansko fino, če določene izmed mojih fantastičnih idej to tudi ostale – ideje….
  A kritiko je treba pravilno podat – vsekakor, pa se je ob kritiziranju treba zavedat tudi lastnih omejitev…tako, kot se jih mora tisti, ki kritiko sprejema.

 3. Pika pravi:

  Mnja … zdej pa že kompliciraš .. oz. filozofiraš 😀

 4. Schnuy pravi:

  jep, I do do that 😀

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s