O vodi, škorenjčkih in kupovanju motociklov

Yes we did – preživeli panslovenske poplave namreč. Hvaležni za hišico na skali s sprednjim in zadnjim odtokom.

SE se je v poplave zapodila polno opremljena, s fensi novo pelerino, dežnimi hlačami in škorenjčki – ki ji jih čisto malo zavidam.

Eniuej, oni dan je Jorz Truli zopet prebirala komentarje pod članki – kako fina zadeva so (komentarji, ne članki) in se globoko in še globlje poglobila v vprašanje, kakšen bi v resnici bil test motocikla, če bi bil pisan popolnoma brez zadržkov in obvez – pa ne tistih do uvoznika, ki je motocikle dal v roke novinarjem, pač pa tistim, ki terjajo nekakšen higienski minimum pri pisanju besedila.

MM ugotavlja, da je večina motociklov – kljub poplavi raznoraznih modelov z različno sofisticirano tehnologijo (ki je uporabna ali pa ne…ali pa samo živce parajoča, ker je tam le zato, da je) še vedno pretežno zabavnih in hecnih. Lucky us, ki na motorje sedamo. Večinoma so (motocikli seveda) precej dobri približki tistega, kar določen profil uporabnika na cesti tudi potrebuje, zato me očitki, da pišemo predvsem oglase, ne preizkusov, zdijo hecni.
Težave in nezadovoljstvo uporabnikov s posameznim modelom – v večini ter na podlagi empirike (I love this word), pripisujem slabi izbiri in šlampariji pri nakupu. Ne, z750 ni za vsakogar in čeprav Corsaro še ni razpadel (kdo bi si mislil), ne dvomim da marsikomu ne bi požrl živcev, Šef pa ob pogledu nanj zadovoljno prede.
Glede na to kako se ob nakupu nove mrcine  slednji posveti analeeezi potencialnega kandidata, me preseneča površnost s katero se večina motoristov loteva nakupa – eno ali dve prebrani temi na tem ali onem spletnem forumu, morda kakšno vprašanje za šankom, malo primerjave tehničnih podatkov dveh tržno najbolj priljubljenih možnosti in ..voila.

Ali je pač podatkov preveč, da bi jih povprečen slovenski motorist bil sposoben uspešno prebavit?

Mmg – zgodba se ponovi pri otroški opremi. Le da je večina te popoln bulšheet.

Advertisements

6 komentarjev Dodaj komentar

 1. anA pravi:

  V bistvu je res neverjetna povezava med nakupom motocikla in nakupom otroške opreme… Ključni dejavnik (po mojem mnenju seveda) je tudi ali pa predvsem izgled – ne recimo vozne lastnosti, ali dobro počutje malčka v vozičku… Aja, pa važna je tudi cena – predvsem v smislu, da se ob pogledu na ime zadeve ve, da je bila zelooo draga! 😀

 2. Pika pravi:

  Hm .. naivna nevednica. Jaz mislim. Sem menila, da “kakšen bi v resnici bil test motocikla, če bi bil pisan popolnoma brez zadržkov in obvez ” že zdaj tko pišeš 🙂

  No, strinjam se z zaključnima ugotovitvama! Velja tudi za VEČINO zadev – avtomobil, stanovanje, računalnik, TV itd!! Al pa tekaška ura!

  Sicer pa, priznati lastno lenobo, napako, malomarnost ali plain neumnost je ipak težka! Sploh za Slovenca/ko.

  Zato pa sem jaz čist “wierd”, k sm Lari večinoma rabljeno opremo zagotovila. Še 70% novo-kupljene je bilo priznam, nepotrebno zapravljanje! Predvsem zaradi mame same …

  1. Schnuy pravi:

   honestly – v resnici težko napišem, da je kak motor totalen sekret. Ker ni. Ne zato, ker bi bila MM tako diplomatska.
   Ima pa večina sekret zavore in sekret fedre. A to le redkokoga moti. Razen mene seveda.

 3. ŠEF pravi:

  V 99% ljudje ne vejo kaj bi točno radi imeli od motorja. In ko ga kupijo 99% nikoli ne izkoristi potenciala kupljenega motorja.
  In potem se najdejo “pičke” ki si ne upajo kupit MM, govorijo pa da razpada, se kvari dnevno, je grd in podobno. Pa je motorčkov kot je MM veliko. Fora je sam v strahopetnosti. In pa seveda v neznanju in nepoznavanju zadeve.

 4. onkel PEPE pravi:

  Vsak moped je dober, če ti le uspe tisto qrčevo nalepko za na feltne napopat dovolj naravnost.

 5. Schnuy pravi:

  Prav tako in čisto nič drugače.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s