O Prahih, časti, čarovnicah in stopinjah

Ena prav posebna čast je MM doletela na jutranje sprehodu. No, morda me v resnici skoraj vsak dan, a današnji centimeter puhastega jo je razkril jasno in glasno.
Patrolni sprehod Malega Psa in Jorz Truli v vlogi prvega dvonožca, ki je vtiskoval stopinje po gozdni stezici pokracani z zajčjimi in srnjimi štampiljkami ter stopinjami nečesa, kar upam, da ni bila lisica, ampak samo še eno lokalno potepuško đukelo na solo jutranjem sprehodu.

Ampak dan se je začel nekaj ur prej in ker sem en tak sila inspirativen osebek, sem navsezgodaj imela (še eno) čast biti upodobljena na temle tandemskem portretu zlobne in dobre čarovnice. Ker čarovnice so kul. IN ker so povsod. Tista z enim učem je dobra čarovnica…aka MM. En uč ima zato ker je narisana s profila, kot je modro ugotovila SE, ki se je ob tem pritožila, da mi ne more narisat še drugega uča, ker sem tako postrani obrnjena na risbi. Imam pa dober nos..in lase. Stanje na risbi je blizu današnji realnosti.

Eniuej. V soboto dopoldne sva po desetminutnem ugibanju in iskanju odgovora na: »Mami kaj je to?« ugotovili, da živimo med prahi. (Saj ne da bi se resno obremenjevala, a kaj ko se je ugotovitev pojavila tik po tem, ko sem nehala vakumirat.)
Prahi so hecni. So mali in se znajo skrit, z njimi pa se lahko tudi zapreš v hišo in potem se reče, da si doma v prahu. Prahi bi bili strašno fajn družba za na pasji sprehod po soncu. Baje.  Ker je bilo v soboto dopoldne kljub soncu malce hladno, sva jih oblekli v bunde, nataknili škornje in zelo zelo majhne kape…prahom namreč. In smo skoraj šli. Na sprehod. Prahi so med tem ugotovili, da imajo premajhne noge, da bi lahko šli sami po stopicah, zato se je SE galantno ponudila, da jih bo nesla na glavi. Očitno že vkrcani, pa so se prahi od groze (nad nevemčem) zjokali in niso več hoteli na sprehod. Me tri smo šle. Iskat posušene zvezdice na travnik, prahe pa je medtem čuval srednje velik bledo-rumen pajk, ki se je odločil, da pod vhodnimi vrati malo vleče pod kiklo in bo šel raje v kako bolj toplo špranjo. Ker ima pajek veliko nog in rok, je lahko objel veliiko prahov. Upam, da so nehali jokat.

Ko smo se vrnile s sprehoda, prahov ni bilo več. Najbrž so šli nazaj spat.

Advertisements

4 komentarji Dodaj komentar

 1. LaLa pravi:

  Pajk jih je ponucal za filanje pernice.

 2. Schnuy pravi:

  Pršica-party

 3. bralec št. 3 pravi:

  LOOOOOOL, hillarious! Res sem se porolal 🙂

 4. Alla pravi:

  Si kar predstavljam tiste male prahe z velkimi žalostnimi uči.
  Nice!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s